Прекрасен филм по прекрасна книга! Изключително рядко явление, но факт. Филмът

...
Прекрасен филм по прекрасна книга! Изключително рядко явление, но факт. Филмът
Коментари Харесай

CineLibri: „На плажа Чезъл“

Прекрасен филм по прелестна книга! Изключително рядко събитие, само че факт. Филмът „ На плажа Чезъл “ по едноименния разказ на Иън Макюън е безусловно доказателство.

1962 година Време, което малко на брой помнят ясно, само че доста от нас разпознават по дребни, забравени и удивителни елементи – пощальонът носи значимите вести и всички го познават по име; хората пушат в кината; дамите не носят панталони, а мъжете са със сака и вратовръзки от най-ранна възраст; хората се женят млади и девствени. Поне тези двама са по този начин.

Флорънс и Едуард се обичат мощно и откровено, двамата са умни и надарени, може би тя малко повече. Или просто тя е имала повече късмет в своето богато и претенциозно семейство. Всичко във връзката им е идилично и красиво, до момента в който не идва денят на сватбата и сватбеното им странствуване в първокласен хотел на плажа Чезъл.

На този безконечен прохладен плаж с обли камъчета вместо пясък и надвиснало тъмно небе двамата ще подложат любовта си на най-голямото тестване. Това ще бележи целия им живот отсега нататък.

Като всеки четец на тази чудно написана и мъдра книга, аз не бях сигурна дали киното може да ми даде освен това. Иън Макюън самичък е сценарист на кино лентата и разговорите са в отлична естетика с всички други изразни средства, които киното предлага. Онова, което сме претърпели като текст, тук е интерпретирано през облици, цветове и музика. Но най-много Флорънс и Едуард имат лицата на Сърша Ронан и Самюел Уест и е мъчно да си представим по-перфектен избор.

Иън Макюън е бил великодушен към читателите и феновете на „ На плажа Чезъл “ и във кино лентата е дописал историята на Фло и Едуард и ни е подарил удивителен, трогателен край. Независимо дали сте чели книгата или това ви следва, обезателно си подарете „ На плажа Чезъл “ и като кино, и като текст. Ще се влюбите два пъти.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР